Nie jesteś zalogowany na forum.
Gdy Lwia Łaoa zauważył czarną kotkę o zielonych oczach, wziął oddech i podszedł do niej.
- Czy mógłbym z tobą zjeść tą wiewiórkę?
Like a dandelion lifting it seed to the wind.
Then firmly rooted, sprouting.
As the parting wind, blowing to the unknown destiantion.
~Hatori Chise~Mohoutsukai no Yome~
Jednak kotka zdążyła już wyjeść całe mięso.
- Jeśli chcesz zjeść jej rude futro, to proszę bardzo - wstała, oblizała się po pysku i podeszła do sterty mchu, aby zaraz posprzątać swoje brudne posłanie.
- Nie martw się - Gromowa Łapa położył swój uszysty, lisi ogon na karku przyjaciela - kiedyś na pewno dostrzeże jaki jesteś wspaniały, a teraz chodź ze mną i Paprotkową Łapą zjeść nornicę - pacnął łapą ucho Lwiej Łapy i pobiegł do cętkowanej kotki, która już siedziała nad nornicą.
"Beware an enemy who seems to sleep." - ,,Strzeż się wroga, który wydaje się spać,,
Spottedleaf ~ Warriors, Rising Storm ~ Erin Hunter
Złocisty kocur spóścił wzrok i powlókł się w kierunku przyjaciół.
Do ucztujących kotów dołączył Ogniste Futro. Wziął drozda, którego zaniósł Księżycowej Gwieździe. Sam zaś postanowił zadowolić się myszą.
Wrzosowe Serce wyłoniła się powoli z tunelu w paprociach prowadzącego do legowiska medyka i zabrała pokaźną kępę mchu.
- Przyda mi się za niedługo. Jestem tego pewna - zamruczała pod nosem.
Za medyczką z tunelu wyszła pospiesznie Świetlista Łapa. Zjadła ryjówkę ze stosu zwierzyny i wzięła w zęby ziębę dla swohej mentorki. Po chwili tak jak Wrzosowe Serce zniknęła z polany.
Księżycowa Gwiazda zabrała się za jedzenie drozda przyniesionego przez Ogniste Futro. Był zimny, ale smakował dobrze. Dokładnie wylizała pysk i futro poczym wyszła na polanę i rozejrzała się.
"Beware an enemy who seems to sleep." - ,,Strzeż się wroga, który wydaje się spać,,
Burzowy Ogon przeszedł obok niej do stosu mchu i zabrał z niego swoją część. Zniknął na chwile w legowisku wojowników zajmując się uporządkowaniem własnego posłania, zaraz jednak znów wyszedł na polanę do stosu. Pochwycił nornicę złowioną przez Burzową Chmurę i ułożył się w cieniu Wysokiej Skały.
Platynowe Futro podeszła spokojnym, dostojnym krokiem do stosu zwierzyny. Przyjrzała się mu bacznie, po czym wybrała z niego małego rudzika, łup Gromowej Łapy. Podczas gdy go jadła jej uczeń podszedł do niej i wpatrywał się w nią swoimi wielkimi, bursztynowymi oczami.
- Pójdziemy dzisiaj na szkolenie? Proszę - spojrzał na nią błagalnie
- Nie, pójdziemy jutro - oznajmiła mu zimno i wróciła do jedzenia. Zmartwiony Gromowa Łaoa odszedł z oklapniętymi uszami.
Wronia Wichura wyśliznęła się zwinnie z legowiska karmicielek. Brzuch miała dopiero lekko zaokrąglony, jednak to i tak znacznie zmnieszało jej zwinność. Złapała płynnym ruchem drobnego szpaka ze szczytu stosu i truchtem ruszyła spowrotem do swojego legowiska.
Ledwo zniknęła, zza jeżynowych nączy stanowiących ścianę żłobka wychynęła głowa Łatanego Serca. Kotka z trudem doszła do stosu. W przeciwieństwie do przyjaciółki z legowiska jej brzuch był ogromny. Kociaki mogły pajawić się w każdej chwili. Gdy wracała z pokarmem do legowiska o mało nie przewróciła się o kamień, jednak w ostatniej chwili złapała równowagę.
Z szylkretową kotką przy wejściu minęła się Śnieżna Stopa. Futro miała zakurzone i potargane. Ogon wlókł się jej po ziemi. Oczy miała odkrążone i zaczerwienione. Bez entuzjazmu wzięła pierwsze, lepsze zwierzę ze stosu i wychrypiała:
- Błagam mianujcie je już na uczennice, albo oddajcie na wychowanie starszyźnie.....
Tymczasem Ziołowa Mgła widząc w jakim stanie jest Śnieżna stopa, podeszła i zapytała - Śnieżna Stopo, czy mogę Ci jakoś pomóc? Nie wyglądasz za dobrze... - Mimo tego, że kotka nie miała pojęcia o wychowaniu kociąt, nadal chciała zrobić coś, żeby Śnieżna Stopa odpoczęła chociaż chwilę.
Dosłyszała to kątem ucha Księżycowa Gwiazda. Piórka i Kurzka za kilka dni osiągną pełne sześć miesięcy. Chyba nie zaszkodzi mianować je kilka wschodów słońca wsześniej, prawda? Stanęła więc na Wielkiej Skale i zwołała tradycyjnymi słowami klan.
- Zebrałam was tu, aby mianować dwa młode koty na uczniów - szepty umilkły i wszystkie spojrzenia skierowały się na Śnieżną Stopę. Ta w pośpiechu pognała do żłobka, jednak w progu już stały obie jej córki ze schludnie wylizanym futrem. Sama spróbowała doprowadzić swoje do ładu, jednak zrezygnowała, gdy kurz tylko się rozmazał.
- ich matka jest troskliwą i mądrą kotką, a ich ojciec.... - przerwała.,, Ich ojciec był moim bratem,, - pomyślała - A ich ojciec zginął dzielnie w walce z borsukiem. Niestety, borsuk okazał się silniejszy - kilka kotów zamruczało smutno, w tym Śnieżna Stopa - miejmy nadzieję, że patrzy teraz z nieba prosto na nas. Piórko - przywódczyni wezwała puszystą, jasnoszarą kotkę - od dziş będziesz zwana Srebrną Łapą na cześć swojego ojca, a twoją mentorką zostanie Nocny Wąs - zaskoczona czarna kotka wyszła naprzód - Nocny Wąsie, jesteś silną i lojalną wojowniczką Klanu Pioruna, wierzę, że przekarzesz swoje umiejętności swojej pierwszej uczennicy - czarna kotka położyła łeb na głowie srebrzysto połyskującej kotki, ta polizała ją czule w bark - Kurzko - młodsza, krótkowłosa kotka wyszła teraz naprzód - jesteś lustrzanym odbiciem swojego ojca, nazywać się będziesz teraz więc Srebrzysta Łapa, a twoim mentorem zostanie Żmijowa Grań - zdumiony kocur wyszedł pewnym krokiem naprzód i stanął twarzą zwrócony do srebrnej kotki - jestem pewna, że przekażesz jej to, czego nauczył cię twój ojciec, Złocista Gwiazda, zanim odszedł do Klanu Gwiazdy - kocur ułożył swój łeb na głowie swojej ierwszej uczennicy. Ta radośnie polizała go w kark. Po chwili koty zaczęły z radością wykrzykiwać imiona nowych uczennic.
Lwia Łapa pierwszy przepchnął się, żeby im pogratulować.
- Gratuluję wam, miło was widzieć jako uczennice, jestem Lwia Łapa.
- Fajnie, że już zostałyście uczennicami, siostry - Biała Łapa czule pacnęła obie małe kotki ogonem w uszy.
,,- Ależ odmienne rozumowanie różnych rzeczy nie jest złe - odparł Chmurna Gwiazda - naiwnością jest za to uważanie, że druga strona przyjmie warunki twojej, które sprawiają, że wychodzi na minus,,
Chmurna Gwiazda ~ wataha WOJOWNICY, Przepowiednia Głośnego Gromu, Nadchodząca burza ~ Violet
- Miło was poznać, ja jestem Paprotkowa Łapa - cętkowana kotka uśmiechnęła się do drobnym, srebrzystych kotek.
- Witajcie siostry, jestem uczennicą tak jak wy, tylko, że ja szkolę się na medyka, więc nie będziemy odbywali wspólnych szkoleń i spali razem w legowisku - Świetlista Łapa polizała je czule po głowach szorstkim językiem.
- Hej, ja jestem Ostrokrzewowa Łapa i macie nie robić mi głupich sikusów, bo wam skrócę wąsy, a tak po za tym, to fajnie, że dołączacie do naszej grupy uczniów - czarna kotka elegancko wylizała swoją łapę, podniosła się i lekko odeszła.
- A ja jestem Ruda Łapa - ruda kotka wyszczerzyła do nich swoje ostre, białe ząbki - fajnie was poznać.
Gromowa Łapa zaczekał, aż większość kotów odejdzie od nowych uczennic. Gdy uznał, że koty wokół nich przeżedziły się, podszedł do nich.
- Cześć, nazywam się Gromowa Łapa, pamiętacie mnie? Moja mama to Łatane Serce.
- Nie, Gromowa Łapo - srebrzysta, puchata kotka wlepiła w niego swoje błękitne pogodne oczy.
- Myślisz, że jesteśmy takimi mysimi móżdżkami, że zapomniałyśmy o obietnicy ci złożonej zaledwie kilka chwil temu? - Srebrzysta Łapa spojrzała na niego krzywuym spojrzeniem ciemnoniebieskich, granatowych oczu.
- E.... nie - odparł zmieszany kocur. To opowiadajcie tą historię waszego ojca - spojrzał na nie zaciekawionymi, bursztynowymi oczami.